Anfall i Syrien och Libanon


Attacken i norra Libanon utfördes av israeliska stridsflygplan. Arkivbild.

Minst 15 personer har dödats i flyganfall i östra Syrien. I Libanon har Israel attackerat mål längre in i landet än tidigare.

De flesta som dödats i Syrien uppges vara stridande för pro-iranska grupper. Medier i Iran bekräftar att en person från landets Revolutionsgarde är bland de dödade, och anklagar Israel för angreppen.

Enligt brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR) är det fortfarande oklart vem som ligger bakom anfallen, men både USA och Israel har utfört räder i provinsen tidigare. En person ur det amerikanska försvaret förnekar att några räder gjorts av USA under natten till tisdagen, enligt AFP.

I nordöstra Libanon har Israel gått till attack mot vad den israeliska militären uppger är mål tillhörande den Irantrogna och Hamasallierade shiamilisen Hizbollah.

Attacken, som utfördes med stridsflygplan, skedde nära staden Hermel, ett område längre norrut än tidigare israeliska anfall i Libanon. Enligt den lokala guvernören skadades ingen.

Israels militär säger att anfallet var ett svar på Hizbollahattacker mot militära mål i norra Israel tidigare under tisdagen. Israel har också angripit mål i södra Libanon under dagen.