Ishockey: Oskarshamn pressar fram en avgörande match sju i kvalet – spänning i luften


Oskarshamn var tvungna att vinna – annars skulle de åka ur SHL. Och de började starkt i den sjätte matchen framför sin hemmapublik när David Quenneville gjorde 1-0 i powerplay efter 9.45.

Även om HV71 kvitterade till 1-1, så råkade HV-backen Anton Strålman ut för en olycklig sekvens i slutet av den första perioden.

Strålman försökte rensa pucken ur sin egen zon, men misslyckades och pucken hamnade rakt i Hampus Karlssons gap, som tackade och tog emot och gjorde 2-1.

Se situationen i videon ovan.

– Det är klart att man är besviken. Vi når inte den nivån vi vill, men det är en lång serie där två lag kämpar och slåss, säger Anton Strålman till SVT Sport.

HV-tränaren Johan Lindbom var inte nådig i sin kritik.

– Det är helt enkelt för dåligt. Vi förlorar varenda närkamp, vi åker inte skridskor så vi måste höja oss i allt, säger han i TV4 Play.

Rysare i Jönköping väntar

Det blev lite dramatik i tredje perioden. Oskarshamn hade en 3-1-ledning men André Petersson reducerade. Hemmalaget lyckades ändå hålla undan och vinna med 4-2 efter att ha gjort mål i öppen kasse och har nu utjämnat till 3-3 i matcher.

Nästa match blir en riktig nervkittlande uppgörelse i Jönköping på långfredagen där vinnaren spelar i SHL nästa säsong medan förloraren går ned i Hockeyallsvenskan.

– Vi kommer att gå in med attityden att vi ska förstöra festen för dem, säger målskytten Viktor Lodin som gjorde 4-2 till SVT Sport.