Jordan Bardella, 28, potentiellt en av EU:s främsta högerradikala rösterArtikeln handlar om Jordan Bardella, en politisk ledare i Frankrike som leder opinionsmätningarna inför EU-valet. Bardella kommer från Frankrikes fattigaste kommun, Saint-Denis, och har blivit populär hos väljare i alla samhällsklasser. Han har en aktiv närvaro på sociala medier, särskilt på Tiktok, och han har över en miljon följare där. Bardella har gjort karriär snabbt inom partiet Nationell samling och tar sig tid att fotograferas med väljare, vilket har gjort honom känt som en ”selfie-politiker”. Han har också varit aktiv på olika debatter och evenemang inför valet. Bardella anses vara en unik politiker eftersom han inte har en högre utbildning och inte har någon historisk koppling till partiet han representerar. Det förväntas att Bardella kan bryta ”glastaket” på 25 procent och leda partiet till framgång i valet. Om Nationell samling får över 30 procent i valet kan Bardella bli ledare för det största partiet i EU-parlamentet, vilket kan förändra det politiska landskapet i Frankrike.