Vädjan från Netanyahu: Stanna i regeringenArtikeln handlar om den politiska situationen i Israel där premiärminister Benjamin Netanyahu vädjar till koalitionspartnern Benny Gantz att inte lämna landets krigskabinett. Gantz, som är oppositionsledare men också sitter i krigskabinettet, hade tidigare hotat med att avgå om Netanyahu inte godkände en efterkrigsplan senast den 8 juni. Trots detta ställde Gantz in en presskonferens och dök istället upp i israelisk tv där han inte direkt kommenterade sitt tidigare hot. Han betonade vikten av att se ansvarsfullt på situationen och diskutera hur man kan gå vidare. Gantz hade i sitt ultimatum bland annat krävt att alla ur gisslan skulle få tas hem och att ett internationellt styre skulle skapas för ett demilitariserat Gaza efter kriget. Netanyahu befinner sig i en svår position mellan mittenkrafter och extremhögern, som också har ministerposter och ställer egna ultimatum för att inte spräcka regeringen.