Kulusevski: ”Fotboll är kul – övertygad att alla är med på processen att förbättras”


Jon Dahl Tomasson, förbundskapten för herrlandslaget i fotboll, testade en annorlunda uppställning för Sverige under junisamlingen. Istället för fyra backar användes bara tre, där Jens Cajuste agerade vänsterback vid Blågults straffområde.

”Jon har pratat om att vi tränar inför de matcherna i höst. Sedan vill man alltid gå ut och vinna ändå. Vi har mycket att jobba på, men jag är övertygad om att alla är med på processen”, säger Dejan Kulusevski till SVT Sport.

Herrlandslaget i fotboll

  • Zlatan Ibrahimovic

    Zlatan Ibrahimovic hyllades på Friends arena efter Sveriges match mot Serbien

  • Sverige förlorade mot Serbien

    Sverige föll mot Serbien – inför hyllningen av Zlatan Ibrahimovic

I träningsmatchen på Parken mot Danmark slutade det 1-2, och hemma på Friends Arena föll Sverige med 0-3 mot Serbien inför över 46 000 åskådare. Serberna utnyttjade sina chanser effektivt.

”Vi slarvar lite, men det måste vi försöka slipa bort och göra bättre. Stundtals spelar vi väldigt fin fotboll också. Om vi kan upprepa detta spel i Nations League i C-divisionen tror jag definitivt att vi kommer att göra bra saker. Jag är inte orolig. Vi har kommit långt sedan första samlingen och jag är positiv att vi har gjort sådana framsteg på kort tid”, säger Victor Nilsson Lindelöf.

Sverige kommer att möta Estland, Azerbajdzjan och Slovakien i Nations League som startar den femte september i azeriska huvudstaden Baku.