Misslyckandet i Charkiv: Rysslands nederlagArtikeln handlar om Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj som meddelar att den ryska armén har misslyckats med sin operation i Charkiv. I sitt dagliga kvällstal berättar Zelenskyj att man håller tillbaka de ryska trupperna och förstör enheter som går in i landet och terroriserar Charkivregionen. Han beskriver detta som ett betydelsefullt resultat och meddelar att fronten förstärks ytterligare. Presidenten nämner även att man har nått nya överenskommelser om luftvärnssystem med allierade partner.

Ryssland inledde en offensiv i Charkiv i maj, vilket har resulterat i höga civila dödssiffror och skador på infrastruktur. Trots att flera byar och samhällen har kommit under rysk kontroll, har framfarten saktats ned de senaste dagarna. USA:s nationella säkerhetsrådgivare Jake Sullivan bekräftar att framåtrörelsen har stannat av i området, och att ryssarna inte har gjort några väsentliga framsteg på marken på sistone. Charkiv är fortfarande under hot, men situationen verkar ha stabiliserats något.