Åklagare åtalas för att ha avslöjat konfidentiell informationEn åklagare som är kusin med en utpekad gängledare har åtalats för två brott mot tystnadsplikten. Det ena fallet handlar om ett mord söder om Stockholm där hon själv var förundersökningsledare år 2022. Enligt åtalet ska hon ha läckt uppgifter om utredningen som var sekretessbelagda till en annan person.

Kvinnan har erkänt att hennes handlingar stämmer överens med beskrivningen av brotten, men förnekar att hon har begått brott. Hon hävdar att hennes avsikt bara var att diskutera fallet med en nära anhörig.

I det andra fallet ska kvinnan ha tagit en bild på en datorskärm med information om en person misstänkt för ett grovt vapenbrott. Hon ska sedan ha delat bilden med en annan person. Trots att hon erkänner att det har inträffat förnekar hon återigen att hon har begått brott, eftersom hon inte avslöjade identiteten på den misstänkte.

Båda brotten bedöms inte som grova enligt åklagaren.