Dela Europa: Skogsbränder och skyfall härskar över kontinentenDet pågår extremväder i Europa för tillfället, med skogsbränder på Cypern och kraftiga skyfall på Mallorca. I Paphos-distriktet på Cypern har skogsbränder rasat och tvingat tre byar att evakuera, vilket har resulterat i förlusten av tusentals djur. Samtidigt har Grekland drabbats av extrem värme, med temperaturer upp mot 40 grader i Aten. I Turkiet är temperaturen också betydligt högre än normalt för säsongen.

På Mallorca har flygplatsen i Palma tvingats stänga på grund av kraftiga skyfall och översvämningar. I Storbritannien har däremot kalla arktiska vindar lett till lägre temperaturer än vanligt för denna tid på året. Det kalla vädret förväntas hålla i sig ända in i juli månad.

Sammanfattningsvis är Europa drabbat av en extremvädersituation med skogsbränder, översvämningar och kraftig värme.