Flygplan från Wien till Mallorca drabbat av hagelstorm.Artikeln berättar om en dramatisk händelse där ett Austrian Airlines-flygplan på väg från Mallorca till Wien träffades av en kraftig hagelstorm. Haglet var så intensivt att både cockpitfönstren och nästan hela flygplanets noshuv slets av under flygningen. Trots de massiva skadorna lyckades piloterna landa säkert i Wien, utan att någon ombord kom till skada.

Passagerarna och piloterna chockades av den plötsliga hagelstormen. En passagerare berättade att haglet var så kraftigt att det hördes slå mot flygplanet och att man kunde känna det slå ned. Trots den svåra situationen lyckades piloterna ta flygplanet ner tryggt och säkert.

Flygexperten förklarade att det är svårt att upptäcka den typen av oväder eftersom vädradarn främst visar fuktighet, medan haglet är kallt och torrt och inte syns på radarn. Han poängterade att sådana situationer är oundvikliga och att det är viktigt att bara ta sig igenom dem. Han beskrev att piloten i en sådan situation bara är en gäst i sin egen cockpit.

Trots att flygplanet fick omfattande skador och nosen saknades efter landningen, kunde alla ombord lämna planet utan skador. Hagelskräcken följde på en annan dramatisk händelse på ett Singapore Airlines-flygplan bara veckor tidigare, vilket visar på de faror och utmaningar som kan uppstå under flygningar, även med avancerad teknologi.