Flygplanet som försvunnit återfunnet efter 53 årArtikeln handlar om ett flygplan som försvann för 53 år sedan med fem personer ombord under en snöig nattresa i nordöstra USA. Nu har planet troligtvis hittats på botten av en sjö. Flygplanet lyfte från en flygplats i Burlington, Vermont för en affärsresa till Rhode Island men försvann från radarsystemen strax efter start. Trots flera sökinsatser under åren hittades inga spår av planet eller dess passagerare.

En grupp frivilliga gick igenom ekolodsbilder av Champlainsjön i norra Vermont där planet sist synts på radarn och fann fyra avvikelser på sjöns botten. Efter att undersöka dessa fynd med en undervattensrobot fann de ett flygplansvrak på 60 meters djup, vars lackering matchade det försvunna planet. En av de anhöriga till en av de omkomna uttrycker lättnad över att äntligen få veta var planet befinner sig, även om många frågor kvarstår om olyckan. Planer för en minnesstund vid sjön hålls nu av de anhöriga.