G7 Fokuserar på MigrationArtikeln handlar om att ledarna för G7-länderna kommer att fokusera på migration under gruppens andra mötesdag i Fasano, Italien. Värd för mötet är Italiens premiärminister Giorgia Meloni, som vill se investeringar i afrikanska länder för att minska migrationstrycket på Europa. Ledarna förväntas också diskutera globala konflikter, artificiell intelligens, klimatförändringar och relationen med Kina.

G7 är ett informellt forum som består av Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Storbritannien och USA. Under det första mötesdagen presenterades lån på 50 miljarder dollar till Ukraina, där inkomster från frysta ryska tillgångar ska användas som garanti. Giorgia Meloni stod också som värd för mötet och höll informella samtal med USA:s president Joe Biden.

Bildtexten beskriver att Giorgia Meloni står värd för G7-mötet och höll informella samtal med Joe Biden. Fotot är taget av Alex Brandon från AP/TT.