Larmet från hälsocentralerna i Västerbotten: Patienter väntar i kö i receptionen


Just nu strejkar 400 av Vårdförbundets medlemmar i Region Västerbotten. Dessutom pågår en övertids- och mertidsblockad som påverkar många verksamheter i länet och väntetiderna i vårdkedjan ökar.

Söker hjälp i onödan

Enligt regionen har de strejkdrabbade hälsocentralerna hittills klarat av att hantera de mest akuta ärendena, men tillgängligheten via telefon och e-tjänster är kraftigt nedsatt. Något som gjort att patienter sökt sig till hälsocentralerna utan bokade tider.

Vårdkrisen i Västerbotten

  • Vårdstudenterna i Umeå om framtiden: ”Känner att man behövs”

  • Region Västerbottens tuffa besked till vårdpersonalen: Fler semestrar kommer att flyttas

– Vi har blivit uppmärksammade på att ett antal patienter kommer direkt till receptionen på hälsocentralen och vi ser dessutom en ökning av besökare på akutmottagningarna som vill ha hjälp med ärenden som inte är av akut karaktär, säger Camilla Andersson, områdeschef i Skellefteå i ett pressmeddelande.

Lång väntetid på 1177

Sedan i tisdags har väntetiderna på telefonlinjen 1177 dubblerats, eftersom en majoritet av sjuksköterskorna är i strejk.

– Det är ett väldigt högt tryck på sjuksköterskorna som bemannar telefonen. Vi kan bara ta ett samtal i taget och behöver hantera det med samma kvalitet som vanligt, säger Camilla Andersson.

Ökad arbetsbelastning

Hittills har två förhandlingar genomförts mellan Region Västerbotten och Vårdförbundet.

– Nu påverkas invånare på så många sätt och personalen som inte är i strejk har en ökad arbetsbelastning och dålig arbetsmiljö. Vår förhoppning är att medling och förhandling ska leda till en överenskommelse, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Elisabeth Karlsson.

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Inga-Lill (till vänster) besökte under strejkens första dag – i klippet berättar några Umeåbor vad de tycker om konflikten. Foto: Tommy Forsgren/SVT