Apptrend accelererar åldrandet och ökar risken för cancer.Artikeln handlar om en ny trend bland unga där de använder UV-appar för att optimera sin exponering för solen. Enligt Helena Torsler Andersson från Cancerfonden är detta en farlig trend då UV-apparna egentligen är till för att hjälpa människor att undvika solen vid höga UV-nivåer. Hon varnar för att överexponering för solen kan leda till förtida åldrande av huden, rynkor och olika pigmentförändringar. Dessutom ökar risken för hudcancer, speciellt malignt melanom.

Torsler Andersson påpekar att ung hud är mer känslig för solen och att risken för att bränna sig och därmed utveckla hudcancer ökar. Hon tror att unga inte riktigt förstår de långsiktiga konsekvenserna av sina handlingar och att de i den åldern känner sig ”odödliga”.

Artikeln ger också information om UV-indexet och hur man bör skydda sig mot solen när det är högt. Det rekommenderas att använda solskydd när UV-indexet är 3 eller högre och att undvika solen mellan klockan 11 och 15, då UV-indexet är som högst. Kort och gott, det är viktigt att vara försiktig och skydda sig mot skadlig solstrålning för att undvika hudskador och hudcancer.