Försvunna turister hittas inte i Greklands hettaArtikeln berättar om den extrema värmeböljan i Grekland som har lett till flera dödsfall och försvinnanden. En nederländsk turist i 70-årsåldern hittades död efter att ha gått vilse under en vandring på ön Samos. En vecka tidigare hittades även den brittiske tv-doktorn Michael Mosley död efter att ha försvunnit under en vandring på ön Symi.

Grekisk räddningstjänst fortsätter att söka efter fyra personer som har rapporterats som saknade. Två franska kvinnor försvann på ön Sikonos, en amerikansk man försvann på ön Mathraki och en amerikan är även försvunnen på ön Amorgos efter att ha gett sig ut på en vandring i den extrema värmen. Temperaturen har legat på upp till 45 grader, vilket har gjort situationen ännu mer farlig för turister och lokalbefolkning på de grekiska öarna.