Ukraina stabiliserar medan Ryssland lider stora förluster i CharkivArtikeln beskriver de svåra förlusterna som de ryska trupperna lider vid frontlinjen i Vovtjansk. En soldat vid namn Anton Andrejev berättar om hur 100 soldater skickades ut i ett anfall, men endast 12 kom tillbaka. Han beskriver hur de möts av automatvapeneld och drönare och likenas vid köttbitar som malas ner av fienden.

Slaget om Charkiv har pågått i över en månad och Ukraina har lyckats stabilisera fronten från den ryska aggressionen. De har fått möjlighet att ta tillbaka territorium som tidigare erövrades av fienden, vilket tillskrivs vapenleveranser från väst.

En talesperson från den ukrainska försvarsmakten berättar att det pågår närstrider vid den ryska gränsstaden Vovtjansk, där trupper krigar gata för gata. Delar av staden är nu under ukrainsk kontroll, men staden är i ruiner och många civila har förlorat sina hem.

Drönarbilder visar hur staden förvandlats till ruiner och det är där Anton Andrejevs kompani skickades ut i strid. Endast 12 av 100 soldater återvände efter att ha mötts av våldsam eld och svår motstånd från fienden.