Var och när hittar du dem?Artikeln handlar om kantareller, även kallat skogens guld, och hur svenskar varje år ger sig ut i skogen för att plocka dem. Säsongen för kantareller börjar på sommaren och i artikeln beskrivs vad som krävs för att de ska växa och var man kan hitta dem.

Det finns en diskussion om sommarkantareller, där vissa menar att det är vanliga kantareller som kommer på sommaren medan andra anser att det är blek kantarell, som är en egen art. En expert på området förklarar att de båda är väldigt lika till utseendet och smaken, och att de första exemplaren brukar dyka upp i början av juni om vädret har varit gynnsamt.

Kantarellerna växer långsamt och det tar många veckor, till och med månader, för dem att växa till sig. Det rekommenderas att låta dem växa till sig och inte vara för sniken med att plocka dem för tidigt.

Artikeln beskriver även var man kan hitta kantareller, främst i skogar med träd där de lever i symbios. Det finns tips på var man kan leta beroende på väderförhållanden och vilka träd de växer med. Kantareller anses vara en bra nybörjarsvamp med en god smak och en lång säsong, då de kan hittas från midsommar och hela vägen in på senhösten.