Anklagad lärare i Peru för mer än 500 övergreppArtikeln handlar om att Perus regering ska utreda över 500 anklagelser om sexuella övergrepp mot barn i ursprungsbefolkningen. Enligt anklagelserna har lärare på offentliga skolor i en djungelregion i norra Peru begått övergreppen. Totalt har 524 fall av våldtäkter och övergrepp rapporterats av flickor och pojkar från ursprungsbefolkningen Awajun. Brotten ska ha pågått sedan 2010 och avslöjades i maj av en representant för Awajuns kvinnoförening.

Regeringens talesperson Alberto Adrianzen säger att de måste undersöka fakta och stötta offren, och avvisar alla former av sexuella övergrepp. Efter att två ministrar väckt ilska genom att likställa övergreppen med ”kulturella sedvänjor”, krävde Perus människorättsombudsman att de lärare som pekats ut omedelbart ska stängas av från skolorna de undervisar vid. Regeringen har tillkännagett att de kommer att genomföra en utredning av anklagelserna.