Visum till utländska studenter önskas av TrumpArtikeln handlar om den tidigare amerikanske presidenten Donald Trump och hans förslag om att ge utländska studenter som tar examen vid amerikanska högskolor och universitet automatiskt ett visum, ett så kallat ”green card”. Trump säger att han anser att när man tar examen från en högskola, bör man automatiskt få ett green card för att kunna stanna i landet. Han framförde detta förslag i en intervju med podcasten ”All in” som svar på hur amerikanska företag ska kunna anställa de bästa och smartaste personerna.

Donald Trumps inställning till migrationsfrågor har ofta varit kontroversiell och kännetecknas av hårda uttalanden. Han har tidigare bland annat sagt att migranter ”förgiftar amerikanskt blod”, en kommentar som han har försvarat och upprepat. I Trumps kampanj ingår löften om en kraftigt minskad invandring och deportation av miljontals migranter.