Ytterligare ett land erkänner Palestina som statArmenien har nu erkänt Palestina som en självständig stat, en handling som har väckt starka reaktioner från Israel. Beslutet kommer mitt under pågående konflikt mellan Israel och Hamas, och Armenien motiverar sitt beslut med att de motsätter sig Israels krigföring i Gazaremsan och användningen av våld mot civila.

Nu har 145 av FN:s 193 medlemsländer erkänt Palestina som en självständig stat, inklusive länder som Sverige, Norge, Spanien och Irland. Armenien betonar att deras beslut att erkänna Palestina är en bekräftelse av deras engagemang för internationell rätt, suveränitet och fredlig samexistens mellan nationer.

Bilden som illustrerar artikeln visar Armeniens premiärminister Nikol Pashinyan och är tagen av fotografen Johanna Geron från AP/TT.