25 graders värme återvänder med sommarenArtikeln berättar om det varierande vädret som förväntas under helgen efter midsommar i Sverige. Enligt Sofia Söderberg från SMHI, kommer det att vara blandade skurar runt om i landet, men snart förväntas även lite sommarvärme med temperaturer upp till 25 grader.

Väderprognosen för helgen visar att ett regnväder kommer röra sig genom Götaland och delar av Svealand på lördagen, för att sedan dra österut och ge uppehåll och sol på söndagen. I norra Sverige kommer det dock vara tvärtom, med ingen nederbörd på lördagen men nytt regnväder på söndagen, främst över inlandet och fjälltrakterna.

För semesterfirare väntas strandväder i de norra delarna av Norrlandskusten under dagen på söndag, innan regnvädret når dit på söndagskvällen.

Efter regn kommer solsken, och en varm luftmassa väntas svepa in i början av nästa vecka, vilket kan leda till temperaturer mellan 20 och 25 grader under tisdag och onsdag. Prognosen för resten av veckan är mer osäker, med indikationer på att värmen kan stanna kvar, men detaljerna är ännu inte helt klara.

Även för slutet av nästa vecka är prognosen osäker, med lågtryck och andra vädersystem som kan påverka temperaturen. Sofia Söderberg betonar att det är för tidigt att ge en säker prognos för väderutvecklingen då.