Bara 50 gisslan återstår i livetArtikeln handlar om en gryningsattack som Hamas genomförde mot Israel för 259 dagar sedan. Attacken resulterade i att cirka 250 israeler togs som gisslan. Enligt Wall Street Journal tros endast omkring 50 av de tillfångatagna fortfarande vara vid liv.

En UN-rapport anklagar både Israel och Hamas för krigsbrott, med Israel även anklagade för att ha begått brott mot mänskligheten. Under försök att frita gisslan har många människoliv förlorats, vilket har skapat spänningar och oro bland anhöriga.

Det finns uppgifter om att antalet levande gisslan kan vara så lågt som 50 personer, vilket skulle innebära att 66 av de tillfångatagna kan vara döda. Israels militära talesperson har uttryckt att de inte kan garantera att alla kommer att återvända vid liv.

Familjer och medlare i gisslanförhandlingarna är extremt oroade över situationen, då det verkar som att fler gisslan dör varje vecka eller hamnar i fara. En anhörig till en av gisslan, Izhar Lifshitz, berättar om osäkerheten och hoppet att deras familjemedlem ännu kan vara vid liv.

Sammanfattningsvis handlar artikeln om den pågående situationen med de tillfångatagna i Gaza och de spänningar och oro som följer med försöken att frita dem.