Dödlig protest i Kenya: Två personer har mist livetArtikeln handlar om de pågående protesterna i Kenya mot de höga levnadskostnaderna. Protesterna, som har pågått i nästan en vecka, har främst ledda av ungdomar och har resulterat i minst två dödsfall. En 21-årig man dog i Nairobi efter att ha träffats av en tårgasbehållare, medan en 29-årig man misstänks ha skjutits av en polis.

Demonstrationerna startade i huvudstaden och har spridit sig i hela landet, med en planerad nationell strejk den 25 juni. Många har skadats i de våldsamma protesterna, och ilska riktas mot president William Rutos ekonomiska politik, inklusive planerade skattehöjningar.

Regeringen har dragit tillbaka vissa skatteförslag, som exempelvis höjningar på bröd och matolja, men planerar fortfarande att höja andra skatter för att öka intäkterna och minska budgetunderskottet. Trots att Kenya är en av de starkaste ekonomierna i Östafrika lever en tredjedel av dess invånare fortfarande i fattigdom.