Fler döda funna efter förlisning utanför ItalienArtikeln handlar om en segelbåt fylld med migranter som förliste i Medelhavet utanför Italien förra veckan. Italiens kustbevakning har nu bekräftat att fler döda kroppar har hittats i havet, vilket har höjt det totala dödstalet till 34 personer. Många personer saknas fortfarande, och det befaras att över 60 personer har omkommit.

Det rapporteras att cirka 75 personer befann sig ombord på båten, varav endast elva har överlevt och hittats i ett tidigt skede. Människorna på båten kommer från länder som Iran, Syrien och Irak och hade lämnat Turkiet tio dagar tidigare.

Enligt FN:s migrationsorgan IOM var det även ett stort antal barn ombord på båten, enligt uppgifter från Läkare utan gränser. Tragedin inträffade ungefär 19 landmil från Kalabriens kust och har fått internationell uppmärksamhet på grund av det höga antalet dödsoffer bland migranterna.