Kristersson återhållsam när det gäller Bidens hälsotillståndArtikeln handlar om statsminister Ulf Kristerssons resa till Washington för ett möte med Nato, där han betonar vikten av att inga medlemsländer ska kunna åka snålskjuts. På plats i Washington höll han en gemensam presskonferens med Finlands president Alexander Stubb, som oväntat erbjöds skjuts av svenska myndigheter till mötet.

Kristersson betonar också vikten av att alla medlemsländer bör bidra med minst två procent av bruttonationalprodukten till försvarsutgifterna. Han nämner att Sverige redan bidrar över detta och ser det som en viktig signal till andra medlemsländer att två procent är ett minimikrav, inte ett maxtak.

Mötet fokuserar även på stödet till Ukraina och president Joe Bidens hälsostatus, men när frågor om Bidens hälsa kommer upp, svarar Kristersson att han inte har några kommentarer eller kunskap om detta, men att han har varit imponerad av Biden vid deras tidigare möten.