Redan under press när Natomötet inledsArtikeln handlar om ett planerat toppmöte i Washington för att fira 75-årsjubiléet av försvarsalliansen Nato. USA:s president Joe Biden skulle vara värd för tillställningen, men redan innan mötet började hade han problem att hantera politisk turbulens och hälsoproblem på hemmaplan. Det stora säkerhetspådraget i Washington inför mötet skapade problem för invånarna, och frågor om Bidens hälsa och kapacitet att leda landet diskuterades intensivt. En del kritiker föreslog att han borde överlåta sin roll till en annan demokratisk kandidat inför nästa val. Biden försökte avfärda kritiken och skulle visa styrka och engagemang under Nato-mötet, där han och andra ledare skulle delta i ceremonier för att fira Natos 75-årsjubileum. Toppmötet skulle pågå i flera dagar med fokus på att stärka alliansen och möta de utmaningar som världen står inför.