Frisören om hår-boomen: ”En hårrevolution”Videor om lockigt hår blir allt mer populära i sociala medier

En trend som har växt i popularitet de senaste åren är videor som visar hur man tar hand om lockigt hår. Enligt Tiktoks statistikverktyg var hashtaggen #curlyhair en av de mest trendande inom skönhet med över sex miljoner visningar på bara en vecka.

Salongsägaren Sarah Åsard menar att lockigt hår inte bara har blivit en trend, utan också mer accepterat i samhället. Med hjälp av dessa videor kan personer med lockigt hår lära sig olika tekniker och produkter som passar deras hårtyp bäst.

Det är glädjande att se att mångfalden inom skönhetsvärlden blir allt mer uppmärksammad och att alla, oavsett hårtyp, kan hitta inspiration och tips på sociala medier för att ta hand om sitt hår på bästa möjliga sätt.