Nya Qatarsamtal välkomnar Israelisk delegationArtikeln handlar om Israels delegation som har åkt till Qatar för att förhandla om en vapenvila i Gaza. Delegationen består av Mossads chef David Barnea, Shin Bets chef Ronen Bar och generalmajor Nitzan Alon. De kommer att ha möten med USA:s underrättelsechef William Burns, Qatars premiärminister Mohammed bin Abdulrahman al-Thani och Egyptens underrättelsechef Abbas Kamel.

Mötena beskrivs som avgörande för att försöka nå en överenskommelse mellan Israel och Hamas. Det föreslagna avtalet är uppdelat i tre faser, där den första fasen innebär sex veckors eldupphör och att vissa gisslan ska släppas i utbyte mot palestinier fängslade i Israel.

Förhandlingarna har varit komplicerade, men det finns rapporter om att Hamas har släppt ett av sina huvudkrav om ett totalt och permanent slut på Israels krigföring. Förhoppningsvis kan samtalen i Qatar leda till en långvarig vapenvila för att minska spänningarna i regionen.