En analys av SVT:s partiledardebatt


S-ledaren Magdalena Andersson fick förväntat prata om lotterier och gängkriminella medan V-ledaren Nooshi Dadgostar fick försvara sig mot anklagelser om antisemitism. Debatten om Jimmie Åkessons bröllopsfest var dock den hetaste. En ledare för ett mc-gäng deltog och detta ifrågasätter regeringens arbete mot gängbrottsligheten enligt Dadgostar. Andersson varnade för infiltration av kriminella medan Åkesson avfärdade anklagelserna som bisarra. Johan Pehrson från Liberalerna talade om gyttjebrottning.

Bröllopsfesten en belastning

Brollopsfesten har blivit en belastning for Jimmie Åkesson och Sverigedemokraterna. SD som brukar ha hårda förslag mot brottslingar står nu i en svår situation med avslöjandena från festen. På samma sätt är den tveksamma försäljningen av S-lotter en belastning for Magdalena Andersson och går inte ihop med S-värderingar.

Het och saklig ekonomisk debatt

Söndagens partiledardebatt inkluderade även en het men saklig diskussion om den ekonomiska politiken. En klassisk höger-vänsterdebatt där skatter och bidrag stod i fokus. Centerpartiet verkar dock ha svårt att passa in i ett regeringsunderlag till Andersson då de accepterar de flesta av regeringens skattesänkningar medan V och MP vill genomföra skattehöjningar.

Ta del av hela Mats Knutsons analys i videon ovan.