SKMA: Kritiken mot Jimmie Åkesson ökar i intensitet



Artikeln handlar om en konflikt mellan Sverigedemokraterna (SD) och Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA). SD-ledaren Jimmie Åkesson och några andra SD-toppar har skrivit ett öppet brev där de anklagar SKMA för att opinionsbilda mot SD och Tidösamarbetet. De hävdar att SKMA inte är en seriös organisation och att de inte tar deras åsikter på allvar.

I brevet erbjuder SD en mötesinbjudan till Liberalernas partiledare Johan Pehrson för att reda ut missförstånd och vantolkningar kring SKMA:s påhopp. Konflikten mellan SD och SKMA trappas upp och båda parterna anklagar varandra för att sprida felaktigheter och misstänkliggöra varandras arbete.

SKMA har i sin tur svarat med att påpeka vissa kontroversiella uttalanden och beteenden från SD-topparna, såsom antisemitiska skämt och misstänkta kopplingar till rasistiska forum. SD-topparna har försvarat sig genom att förneka att de har några rasistiska eller diskriminerande åsikter.

Konflikten mellan SD och SKMA har blivit offentlig och spelar en stor roll i den politiska debatten kring antisemitism och extremism i Sverige. Båda parterna försvarar sina ståndpunkter och anklagar varandra för att sprida felaktig information och förvränga sanningen.